Невиждана буря. Десетки полети отменени

34 000 домакинства и предприятия останаха без ток

Невиждана буря. Десетки полети отменени | StandartNews.com

Невиждана буря връхлетя Великобритания, причинявайки хаос. Десетки полети бяха отменени заради бурята „Катлийн“, която удари Обединеното кралство. Издадени бяха жълти предупреждения за вятър, а поривите достигнаха скорост до 70 мили в час.

В същото време бурята предизвика най-топлия ден в годината досега, а температурите достигнаха 20,9 градуса в Сантън Даунхам, Съфолк, съобщи „Гардиън“.

Около 140 заминаващи и пристигащи полета бяха отменени на летищата в Ирландия и Обединеното кралство. Пътниците останаха блокирани в Единбург, Белфаст, Манчестър и Бирмингам.

Метеорологичната служба издаде жълто предупреждение за времето в северозападната и югозападната част на Англия и части от Северна Ирландия, Шотландия и Уелс.

„Бурята е причината да наблюдаваме по-високите температури, защото нейното местоположение – на запад от Обединеното кралство, носи южен вятър. Почти навсякъде ще видим температури над средните", каза Ели Глейзър от метеорологичната служба.

Бурята „Катлийн“ вероятно вече е отслабнала. Въпреки това се очаква друга метеорологична система, която се насочва към югозапад, да я замени, „Огнища на дъжд до понеделник ще засегнат главно западните части на Обединеното кралство“, допълни Глейзър.

В Ирландия 34 000 домакинства и предприятия останаха без ток, а вечерта около 12 000 души все още бяха засегнати. В части от Шотландия имаше особено силни ветрове, с пориви от 98 мили в час в планините. Железопътните и фериботните услуги също бяха засегнати.

Агенцията по околна среда издаде общо 127 предупреждения за наводнения. Метеорологичната служба предупреди за наранявания и опасност за живота от „големи вълни и плажна материя, изхвърлена на крайбрежието, крайбрежните пътища и имоти“.

Шофьорите бяха призовани да избягват открити бегове и по-високи маршрути, където е най-вероятно да се усети въздействието на силните ветрове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Оряхово
преди 3 седмици

Природата е жестока

Откажи
Милена
преди 3 седмици

Все по- невиждани ще стават. На всеки 12000 години е имало жестоки катаклизми. 2025 влизаме в поредния 12000 ен цикъл. Този път планетата е болна, заради пластмасата, която е замърсила нашия климатик- океана. Прогнозите са зловещи, а цивилизацията е застрашена. Светът също. Вярвате, или не, това ще се случи. От 20 години учени алармират, но никой не чува. Проучете международния проект на Съзидателно общество и де гответе за най- лошото. Съжалявам, че трябва да напиша това!🥺 На 11 Май в НДК ще се излъчи филм. Казва се Новата Реалност. Вход свободен. Има инфо в билетния център на сградата. Гледайте го. Може да спаси живота ви! 🙏🏾

Откажи
vladо
преди 3 седмици

Ужас ! А има начин е се справим с това което едва започва. Запознах се подробно неотдавана с проекта Съзидателно Общество и виждам, че там само има реален изход ! https://taplink.cc/creativesocietybulgaria

Откажи
Вили
преди 3 седмици

Това което са окрадили от колониите сега Господ ще им го отнеме .Винаги има видов ден.

Откажи
Милена
преди 3 седмици

Тук става въпрос за цялата човешка цивилизация. Не за колонии и отнемането й. Проучете колко вулкана се активират. Супер вулканите също. Магмата топи ледовете от долу. Има висока сеизмична и дълбокофокусна активност. Магнитното поле отслабва. Активират се мощни бури и наводнения за часове до покривите на къщите, свлачища невиждани, пожари без човешка намеса, торнада на необичайни места, животните губят ориентация...и т.н. Огледайте се! А хората...хората се зомбират и отбягват темата. Осланят се на Господ да ги спасява. Спасението е в самите нас и обединението ни. Сам не се оцелява. Предстоят ни много изпитания. Всеки прави своя избор-сега. До края на тази година. Който чуе този апел, има надежда да оцелее. Знам, че звучи нереално...знам.

Откажи