Неприлично предложение! Жириновски покани Меркел на работа

В Русия щяла да направи капитал

Неприлично предложение! Жириновски покани Меркел на работа | StandartNews.com

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски предложи работа на германския канцлер Ангела Меркел. Той я покани в Русия, след като сдаде окончателно първия пост в Германия. Жириновски отправи офертата си чрез интервю за радио "Комсомолская правда ".

„Тя заминава, през септември се пенсионира, може би ще си намери работа в Русия”, каза Жириновски и даде за пример Герхард Шрьодер, който след като престана да бъде германски държавник стана председател на Съвета на директорите на ПАО "НК "Роснефт". Шрьодер, моля, богатството получава и работата е лесна. Така че тя може да получи някаква работа, където позицията ще силна, и ще има добър капитал”, обясни вариантите Жириновски, предаде Лента.ру.

Според него заплатите на чиновниците в европейските страни са ниски - те не позволяват достатъчно да „забогатеят“ и да спестят пари.

Лидерът на Либерално-демократичната партия на Русия коментира неотдавнашното посещение на Меркел в Русия с фразата „тя не ходи в Америка“, подчертавайки особеното значение на Русия за Германия.

В петък, 20 август, се състоя последното посещение на Ангела Меркел в Москва като канцлера на Германия. Тя разговаря с Владимир Путин . Държавните ръководители обсъдиха проекта "Северен поток 2", ситуацията в Афганистан и въпросите за разрешаване на ситуацията в Донбас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай