Нелегални мигранти свалиха самолет, хвърлиха летище в хаос

Бегълците излъгали, че на борда има изпаднал в кома пътник

Нелегални мигранти свалиха самолет, хвърлиха летище в хаос | StandartNews.com

Аерогарата на Палма де Майорка спря работа за няколко часа през нощта срещу събота, след като над 20 пътника избягаха по пистите от кацнал по спешност самолет, изпълняващ международен полет.

По-късно Националната полиция и Гражданската гвардия арестуваха 11 от избягалите пътници и се издирват още 13.

13 полета, които трябваше да кацнат в Палма де Майорка бяха отклонени към Барселона, Ибиса, Менорка, Мадрид и Валенсия след като в продължение на повече от три часа и половина летището не функционираше от съображения за сигурност.

Властите издирваха избягали от самолет, който пътуваше от Мароко до Турция, но се наложи да кацне на балеарския остров заради фалшив медицински спешен случай.

Първоначалната информация е била, че на борда има пътник в тежка диабетна кома, който се нуждае от спешна медицинска помощ. Докато линейката превозва пациента, от самолета успяват да избягат над 20 души, което принуждава ръководството на полетите да отклони другите самолети.

В продължение на няколко часа с над 20 автомобила Гражданската гвардия претърсва всички писти и съоръжения, за да се увери, че няма хора, които да пострадат при възобновяването на полетите.

По-късно част от избягалите са заловени, а останалите се издирват.

Пътникът, за който се предполагаше, че има нужда от медицинска помощ, е прегледан в местната болница и след това е изписан, но ще подлежи на съдебна отговорност заради фалшива тревога и незаконно мигриране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай