Нелегални барове и кръчми цъфтят в Милано

Насред епидемията в Италия

Нелегални барове и кръчми цъфтят в Милано | StandartNews.com

Нелегални барове и ресторанти процъфтяват в Милано в тежките времена на COVID-19, когато всички заведения би трябвало да бъдат под ключ – констатира без да се церемони най-четеният италиански всекидневник „Кориере дела сера“

Според репортерката на вестника Елизабета Андреис, незаконно отворените в условията дори на пълен локдаун локали се намират преди всичко в центъра на столицата на Ломбардия или в нейното университетско градче.

Обикновено въпросните завадения са “маскирани” с ветрини като на вестникарски павильони, книжарници или магазинчета за хранителни стоки, а влизането в тях става срещу парола, съобщавана от клиента на нарочен пазвантин.

Понякога входът на нелегалните кръчми е в задни дворове или откъм подземия, които винаги са скрити от любопитни погледи. Интересното е, че тези заведения работят до след полунощ, тоест дори и след наложения от властите вечерен полицейски час.

Доста любопитно е твърдението на „Кориере дла сера“, че в Милано всички знаели за процъфтяващите незаконно барове и ресторанти, ама никой не отварял никога дума за тях. Изводът е косвено обвинение към силите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай