Най-малко 30 загинали на летището в Донецк

Най-малко 30 загинали на летището в Донецк | StandartNews.com

Донецк. Най-малко 30 проруски сепаратисти са  загинали в сблъсъците на летището в източния украински град Донецк, съобщава Би Би Си.

Въоръжените сепаратисти се опитаха да превземат летището в понеделник. Киев отговори на атаката като се разви кървава драма.

Новият украински президент Петро Порошенко обеща да продължи "антитерористичните операции" на изток, подчертавайки, че положението трябва да се реши в последните часове, не месеци.

Междувременно ръководителят на временното правителство на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин се обърна с молба за помощ към Русия във видео обръщение и обяви, че републиката преминава към руското законодателство, предаде РИА Новости.

По думите му, предвид сложната ситуация Донецк може да се окаже на прага на хуманитарна катастрофа. „Затова сме принудени да се обърнем към целия руски народ да окаже каквато и да е достъпна помощ", каза той.

„Въпреки всичко, ние продължаваме да строим граждански институции и обявявам, че преминаваме към руското законодателство. Това е неотложна мярка", каза Пушилин в своето обръщение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай