Най-странното ЧНГ за милиони по света

Блокади, ограничения и вечерен час в десетки държави

Най-странното ЧНГ за милиони по света | StandartNews.com

Милиони хора по света се подготвят за безпрецедентно посрещане на Нова година - с блокади, ограничения и вечерен час в десетки държави в опит да ограничат разпространението на коронавируса преди масовата имунизация да започне да дава резултати, пише "Гардиън".

Отбелязва се и една година от първото съобщение на Световната здравна организация, че е открита мистериозна пневмония в Китай, която по-късно е определена като COVID-19. През 2020 г. коронавирусът отне живота на повече от 1,79 милиона души по света и унищожи световната икономика по безпрецедентен начин.

Но международни усилия помогнаха за разработването на ваксини за рекордно време.

Британците планират да посрещнат новогодишния празник, въпреки че властите ги предупредиха, че трябва да напуснат празненствата в ранните часове на 2021 г., тъй като "COVID обича тълпите".

Премиерът Борис Джонсън призова хората да следват правилата и да "посрещната новата година безопасно от вкъщи".

Франция обяви, че ще мобилизира 100 000 полицаи и служители на жандармерията за недопускане организирането на големи празненства, събирания и традиционното запалване на автомобили на 31 декември

Ще има засилено полицейско присъствие по центровете на градовете и в "чувствителните" квартали.

Навсякъде по света властите призовават хората да посрещнат новата година по домовете си.

Властите в Ню Йорк сити обявиха, че "Таймс скуер" няма да бъде отворен. Тези, които искат да присъстват, могат да го направят онлайн или да гледат по телевизията ежегодното спускане на кристалната топка.

Дори и големите градове в Тайван ограничиха празничните събития и призоваха хората да гледат зарята от вкъщи, въпреки че като цяло страната овладя коронавируса.

В Сидни, най-големия австралийски град, където всекидневно се увеличават случаите на коронавирус, хората са призовани да си останат по домовете и да избегнат известната новогодишна заря на пристанището. Наложени са ограничения и в южния щат Виктория.

Но в Нова Зеландия, където успяха да ограничат разпространението на коронавируса със 7-седмична блокада, ще посрещнат Нова година традиционно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай