Финландия - най-доброто място за живеене

България дори не присъства в изследването

Финландия - най-доброто място за живеене | StandartNews.com

InterNations, най-голямата световна общност на експати, представи ново проучване, наречено „Околната среда и устойчивостта“, в следствие от което направиха любопитна класация за най-добрите и най-лошите страни за устойчив начин на живот.

Резултатите разкриват, че Финландия, Швеция, Норвегия, Австрия и Швейцария предлагат най-устойчива среда за живот на работещи специалисти. В най-долния край на класацията са Индия, Кувейт, Египет, Индонезия и Виетнам.

При подреждането на страните са взети под внимание осем основни фактора, сред които достъпността на „зелени стоки и услуги“, качеството на въздуха, енергийното снабдяване, рециклиране и управление на отпадъците.

Финландия заема челните позиция в няколко класации: „Средата и устойчивостта“, „Качество на околната среда“, „Качеството на въздуха“.

На първо място в класации „продукти и комунални услуги“ и „политики и хора“ е Швеция.

На последно място по рейтинг се нарежда Индия, която е на дъното в шест от 8-те категории. 62% от експатите в Индия смятат, че правителството на страната не подкрепя политиките за защита на околоната среда, докато 59% казват, че местното население не се интересува от темата за климата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай