НАТО с обещание за милиарди към Украйна

Говори Йенс Столтенберг

НАТО с обещание за милиарди към Украйна | StandartNews.com

Страните членки на НАТО заявиха днес, че ще продължат да предоставят на Украйна важна военна, икономическа и хуманитарна помощ в условията на продължаващата вече почти две години руска инвазия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В изявление след днешната видеоконференция НАТО заяви, че държавите членки са начертали планове за предоставянето на "милиарди евро допълнителни възможности" за Украйна през 2024 г.

Срещата на алианса днес се проведе по искане на Украйна.

"НАТО категорично осъжда руските ракетни и безпилотни нападения срещу украинското цивилно население, включително с оръжия от Северна Корея и Иран", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Докато Москва засилва ударите си срещу украинските градове и граждани, съюзниците от НАТО засилват въздушната отбрана на Украйна", добави той.

Украйна беше представена на видеоконференцията от командващия украинските военновъздушни сили генерал-лейтенант Микола Олешчук и заместник-министъра на вътрешните работи Олексий Сергиев.

Русия засили нападенията си срещу Украйна през новогодишния период и в началото на този месец нанесе нова вълна от тежки въздушни удари срещу двата най-големи града в страната – Киев и Харков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи