Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19

В сборника, публикуван в интернет от китайски лекари, е събран опитът на лекарите от Китай в борбата с коронавируса

Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19 | StandartNews.com

Китайски лекари вече са превели на английски език и са публикували в интернет Наръчник по профилактика и лечение на Covid- 19. В сборника е събран опитът на китайските лекари в борбата с коронавируса, предава БНР.

Редактор на наръчника е проф. Тинбо Лян, главен лекар на Първа клинична болница към Медицинския факулет на Университета Чжецзян.

Засега наръчникът е преведен на английски и руски, като се очакват издания и на италиански, испански, корейски и японски.

Същевременно китайското издание „South China Morning Post” публикува информация относно перспективите пред европейските държави в борбата срещу новия вид коронавирус.

Нормално е през следващите две години коронавирусът да започне да се появява и изчезва отново, заяви ръководителят на групата китайски експерти то Covid-19 Чжан Вънхун, цитиран от БГНЕС. Според лекаря, Европа трябва да забрави мисълта, че пандемията ще приключи в близко бъдеще.

Европейските власти биха могли бързо да спрат разпространението на вируса само с помощта на радикални мерки, например пълно затваряне на границите и прекратяване на всякаква дейност. Според експерта обаче, Германия и други държави няма да го направят.

„Ако целият свят можеше да се спре за четири седмици, бихме могли да спрем пандемията”, смята специалистът

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай