Вторник,

Напрежението расте! Кремъл взе решение за Вучич

От: Редактор -
4932
Напрежението расте! Кремъл взе решение за Вучич
A
A
A

Кремъл разбира невидимия натиск от Запад, под който се намира Сърбия и оценява позицията на сръбския президент Александър Вучич, но Москва разчита на по-нататъшното развитие на икономическите отношенията между двете държави, каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по отношение на изявлението на Вучич, че Сърбия може би ще трябва да въведе санкции срещу Русия, съобщи регионалната телевизия Ен1, цитирана от БТА.

“Ние прекрасно разбираме под какъв безпрецедентен натиск се намира ръководството на Сърбия от страна на колективния Запад и прекрасно разбираме на каква цена и с какви усилия сръбското ръководство е издържало на този натиск“, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че Русия оценява тази позиция на Сърбия и се надява, че двустранните отношения ще продължат да се развиват във възходяща посока.

Отношенията Русия-Сърбия, подчерта Песков, „имат дълбоки исторически корени, имат много съдържателно настояще и сме уверени, че имат още по-добри перспективи за бъдеще“.

На втория ден от парламентарното заседание по въпроса за Косово, на което се представя доклад за преговорите с Прищина от 1 септември до 15 януари, президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че Сърбия може би ще трябва да въведе санкции срещу Русия.

Той добави, че не е щастлив от това, но Белград вече плаща цената, защото не го е сторил досега.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com