Напрежение в Сърбия. В бункер ли се крие Вучич?

Видеообръщение от Президентството на Сърбия

Напрежение в Сърбия.  В бункер ли се крие Вучич? | StandartNews.com

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че не се страхува от насилници и че винаги ще бъде с народа си, както и че мирът и стабилността в страната ще бъдат запазени

Това съобщава вестник "Политика". "Аз съм този, който беше на терасата, който беше в президентството, на работното си място и изобщо не се уплаших от вас и няма да ви позволя да унищожите Сърбия“, написа Вучич в Инстаграм с видеообръщение от Президентството на Сърбия, предаде БТА.

Той заяви, че от време на време му се струва, че политическите опоненти, както и техните ментори отвън, смятат, че всички в тази държава са идиоти и че никой няма очи и уши и че никой не разбира какво се е случило.

"Всички видяха, че в продължение на почти три часа полицаите и имуществото на гражданите на Сърбия бяха брутално атакувани от тези, които решиха да рушат демокрацията в Сърбия и изборната воля на нашия народ", каза Вучич.

"И в морето от лъжи, които разпространяваха снощи и днес, само едно нещо беше вярно, и то е, че видяха човек, който приличаше на Вучич, който беше точно на това място, където съм аз сега, и го освиркаха", каза сръбският президент.

Вучич потвърди, че той е бил на терасата. "Абсолютно вярно, аз бях на терасата на президентството на работното си място, изобщо не се уплаших от тях, не съм избягал в чужбина, не съм се крил в никакъв бункер и никога няма да се крия от насилници. Винаги ще бъда с моя народ, ние ще защитаваме и пазим демокрацията, ще защитаваме и съхраняваме мира и стабилността в нашата Сърбия. Да живее Сърбия“, каза Вучич, цитиран от Танюг.

Демонстранти, оспорващи резултатите от последните парламентарни и местни избори в Сърбия, атакуваха снощи кметството в Белград, чупейки прозорци с камъни, след което бяха отблъснати от полицията. Днес в сръбската столица започнаха нови протести.

Изборите на 17 декември предизвикаха множество критики, след като екип от международни наблюдатели - включително представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), осъдиха редица "нередности", включително "купуване на гласове" и "пълнене на урни".

Опозицията, оглавена от коалицията „Сърбия срещу насилието“, която се класира на второ място на изборите, настоява за анулиране на резултатите от вота.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай