Напрежение. Унгария бойкотира ЕС

Говори Жозеп Борел

Напрежение. Унгария бойкотира ЕС | StandartNews.com

От 27-те държави-членки на Европейския съюз, 26 призоваха за "незабавна хуманитарна пауза" в Газа, в момент, когато израелската армия заявява, че подготвя офанзива в южната част на палестинската територия, съобщи върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, предаде АФП.

Това искане, което само Унгария е отказала да подкрепи, означава "спиране на боевете", за да се даде възможност за трайно прекратяване на огъня, обясни Борел на пресконференция след срещата на министрите на външните работи на ЕС.

Европейският съюз се бори за единен отговор на военната операция на Израел след нападението на Хамас на 7 октомври.

Страните от ЕС също така повториха призивите си към Израел да не предприема нападение срещу град Рафах в Газа, който се е превърнал в основната зона за убежище в засегнатата територия.

Други държави от ЕС, като Германия, досега не бяха склонни да призоват за "незабавно" спиране на операциите на Израел. Берлин не искаше да се окаже, че подкрепя стъпки, които биха могли да ограничат правото на Израел да се защитава.

Израел предупреди, че ако "Хамас" не освободи всички заложници, ще продължи офанзивата си по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, включително и в Рафах.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BBS
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи