Напрежение! Тръмп разпиля лошо Макрон

Коя е причината за атаката

Напрежение! Тръмп разпиля лошо Макрон | StandartNews.com

Нов политически скандал, свързан с френския президент Еманюел Макрон.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини френския държавен глама в угодничество на китайския лидер Си Дзинпин по време на неотдавнашното му посещение в Пекин, предава Ройтерс.

Тръмп, който се стреми да се върне в Белия дом през 2024 г., изгради враждебни отношения с Китай по време на президентството си, въпреки че нарече Си свой "много добър приятел".

В телевизионно интервю Тръмп осмя външната политика на президента демократ Джо Байдън, като го обвини, че е насърчил Русия, Северна Корея и Китай и е оставил Съединените щати настрана като световен лидер - критика, която често е отправяна към бившата администрация на Тръмп.

"Имате този луд свят, който се взривява и Съединените щати нямат абсолютно никаква дума. И Макрон, който е мой приятел, отиде в Китай, целувайки задника му", каза Тръмп в интервю за Fox News късно във вторник.

В края на посещението си миналата седмица Макрон призова Европейския съюз да намали зависимостта си от Съединените щати и да не бъде въвличан в кризата около Тайван, водена от "американски ритъм и китайска свръхреакция".

Самият Тръмп по време на своето управление беше обвиняван в угодничество на световните лидери, по-специално на автократите, включително руския президент Владимир Путин и севернокорейския Ким Чен-ун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай