Над 80 млн. американци вече са гласували

Избирателната активност е много по-голяма от тази през 2016

Над 80 млн. американци вече са гласували | StandartNews.com

Повече от 80 милиона американци вече са пуснали бюлетини за президентските избори в САЩ по данни на специализирания информационен източник на Флоридския университет, предаде Ройтерс. Огромен брой хора гласуваха по пощата или в отворените за предварително гласуване изборни секции на фона на опасенията от заразяване с коронавирус при струпване на хора в изборния ден.
Това е над 58% от цялата избирателна активност във вота през 2016 г. и е отражение на големия интерес, който поражда надпреварата между републиканеца Доналд Тръмп и кандидата на демократите Джо Байдън.
В 20 щата, които публикуват данни за партийната принадлежност на избирателите, са гласували 18,2 милиона демократи, 11,5 милиона републиканци и 8,8 милиона души без партийна принадлежност. Данните обаче не показват реално за кого са гласували тези избиратели.

Президентът Доналд Тръмп и съперникът му демократ Джо Байдън събраха свои привърженици във Флорида, който се очаква да бъде един от най-оспорваните щати на изборите за държавен глава на 3 ноември, съобщи Ройтерс.

Хиляди хора, много от които без маски, се тълпяха на проявата на открито в Тампа, за да чуят Тръмп, който не пропусна да се подиграе на своя опонент бившия вицепрезидент. „Можете ли да си представите да загубя от този? Можете ли да си представите“, попита Тръмп, който носеше шапка с надпис „Да направим Америка отново велика“ и добави, че е уверен в победата си.

Президентът изрази задоволство от обявеното часове по-рано увеличаване на Брутния вътрешен продукт през третото тримесечие с 33 процента. Колкото и да е впечатляващ обаче, този ръст идва след също толкова историческото свиване на икономиката през пролетта с 31 процента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай