Мъск загуби за две минути повече от 1 млрд. долара

Предприемачът на 36-о място по богатство

Мъск загуби за две минути повече от 1 млрд. долара | StandartNews.com

Рекорден спад на продажбите на Tesla

Собственикът на компанията SpaceX и основател на производството на електромобили Tesla Илон Мъск за две минути търг на NASDAQ загуби 1,1 милиарда долара, съобщава Bloomberg.

Това се случило, след като акциите на Tesla Inc. паднали с 11 процента, пише агенцията. Така съгласно данните на индекса Bloomberg Billionaires, изчисляващ размера на богатството на милиардерите в реално време, капиталът на предприемача намалял да 22,3 млрд. долара. При закриването на търговете акциите на Tesla се понижили с 8,23 процента.

 

На Tesla се дължат около десет милиарда долара от състоянието на Мъск, а на SpaceX - 13 милиарда. По-рано Tesla съобщи за рекорден спад на продажбите - 31 процента. За тримесечието компанията е продала 63 хил. електроавтомобила, за разлика от предишното, когато са били продадени 90,9 хил..

Според данните на Bloomberg Billionaires Index лидери в рейтинга на най-богатите хора са главата на Amazon Джеф Безос (114 млрд. долара), основателят на Microsoft Бил Гейтс (102 млрд.) и френският бизнесмен, собственик на LVMH, Бернар Арно (89,5 млрд.). Илон Мъск е на 36-о място с 22,5 милиарда долара.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай