Моу в "Челси" срещу химикал и 47 млн. лева

Моу в "Челси" срещу химикал и 47 млн. лева | StandartNews.com

Две от най-очакваните треньорски назначения станаха факт. Жозе Моуриньо най-накрая се завърна в "Челси" на бял кон, а Мануел Пелегрини пое "Ман Сити".

В последната седмица Моуриньо бе в Англия и дори се появи на мача за влизане във Висшата лига между "Кристал Палас" и "Уотфорд". Оказа се обаче, че през цялото време е преговарял с шефовете на "сините". И в сряда вечерта Моуриньо подписа договор за 4 г. "Сън" съобщи, че заплата на Специалния за това време ще е 47 млн. евро. Сериозен гаф обаче за малко да развали сделката, точно преди Моуриньо да сложи подписа си. Химикалката, с която той разписваше контракта, спря да работи. Жозе взе това за знак от съдбата и реши да си помисли още 5 минути. Все пак той се реши да поеме "сините" от Лондон, но постави и ново условие - да му подарят работещ химикал. Стана ясен и първият трансфер на Моуриньо. Това е звездата на "Байер" Андре Шурле. "Правим размяна с Кевин Де Брун", разкриха "аспирините".

В същото време треньорът на "Малага" Мануел Пелегрини потвърди, че е има уговорка да поеме "Ман Сити". Според испанската преса тя е станала чрез скайп връзка. "Да, остава само да отида в Англия и да подпиша договора", разкри Пелегрини. "От френския ПСЖ също ме искаха за треньор, но аз им отказах, тъй като не искам да работя във Франция", добави четвъртфиналистът от Шампионската лига. Според неофициални данни, Пелегрини ще взима по 6 млн. евро на година в "Сити". Първият му трансфер по всяка вероятност ще бъде звездата на "Малага" Иско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай