Момиче се отърва след 18 години в плен

Момиче се отърва след 18 години в плен | StandartNews.com

САЩ. Още няколко ужасяващи отвличания на деца в САЩ бяха разкрити през последните няколко години. Най-шокираща от историите е тази на Джейси Лий Дъгард, държана 18 години в плен и родила две деца на своя похитител.

Тя е отвлечена на 11 години през юни 1991 година, докато отива от дома си към спирката на училищния автобус в Саут Лейк Тахо, Калифорния. Момичето е натикано в кола от Филип Гаридо, който я отвежда в дома си при съпругата си Нанси, на 150 мили от мястото на отвличането. Бащата на Джейси става свидетел на отвличането и се опитва да догони похитителя, но неуспешно. В следващите 18 години момичето е в плен на Филип и Нанси. Мъжът държи момичето като робиня и многократно го изнасилва. Джейси ражда две дъщери на своя похитител.

Престъплението излиза наяве през август 2009 година, когато Гаридо води децата на Джейси на събитие в Калифорнийския университет. Със странното си поведение той привлича вниманието на околните и властите, които разкриват, че 29-годишната млада жена в дома му е всъщност изчезналото момиче.

През юни 2002 година пък е отвлечена 14-годишната Елизабет Смарт от спалнята в дома си в Солт Лейк Сити, Юта. Свидетел на отвличането става сестра й Мери Катрин. Момичето е взето от ексцентричен мъж, който работи за семейството. Елизабет прекарва девет месеца в плен, преди полицията, с помощта на показанията на сестра й, да разкрие случая и да върне детето на родителите му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай