Митинг в Белград подкрепи президента Вучич

Преди пет месеца започнаха опозиционни протести срещу Александър Вучич

Митинг в Белград подкрепи президента Вучич | StandartNews.com

Хиляди хора от цяла Сърбия се събраха снощи в столицата Белград на митинг в подкрепа на президента Александър Вучич, предадоха световните агенции.

Ройтерс отбелязва, че демонстрацията се е състояла на фона на започналите преди пет месеца опозиционни протести срещу Вучич.

Митингът снощи в Белград бе заключителният от кампанията "Бъдещето на Сърбия", в рамките на която президентът обиколи страната, за да представи постигнатите от него резултати и своите планове за бъдещето.

"Благодаря ви. Вие показахте, че цените действията много повече от обещанията, че уважавате тези, които искат една добра, модерна Сърбия, повече от онези, които само я заплашват и разрушават", обърна се Вучич към множеството. В дългата си реч сръбският президент призова за диалог с опозицията, но подчерта, че "ние няма да приемем никакви ултиматуми".

В сряда Вучич се закани вчерашната демонстрация да бъде от четири до шест пъти по-многобройна от най-големия опозиционен протест. Според проправителствени медии над 100 000 души са се включили в митинга снощи пред парламента - мястото и на последния опозиционен протест. Това число обаче изглежда сериозно преувеличено, отбелязва ДПА.

Опозиционният блок, който оглавява протестите срещу Вучич - Съюзът за Сърбия - иска оставката на президента, свобода на медиите и рамка за честни парламентарни избори. За днес в Белград е насрочен нов митинг на опозицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай