Мистерията продължава! Съюзник на Путин намерен мъртъв пред дома си

Твърди се, че е злополука, няма подробности

Мистерията продължава!  Съюзник на Путин намерен мъртъв пред дома си | StandartNews.com

Списъкът с видни руснаци, издъхнали при мистериозни обстоятелства без никакво обяснение, се увеличи с още едно име. Политическият съюзник на руския президент Владимир Путин - Владимир Егоров, е намерен мъртъв в сряда, като се предполага, че е паднал от прозорец на третия етаж на къща в Тоболск, съобщи New York Post и CNN.

46-годишният член на партията на Путин "Единна Русия" бе депутат от градската дума на Тоболск. По тялото му не открити следи от насилствена смърт, пише руският вестник "Комерсант", позовавайки се на пресслужбата на Следствения комитет за Тюменска област в Русия.

От комитета не могат да разкрият информация за смъртта на Егоров, тъй като "все още извършват аутопсия", предаде Си Ен Ен.

В неофициалния Telegram канал Baza - който има връзки с руските служби за сигурност - пише, че тялото на Егоров е открито в двора на къщата му в сряда.

Тоболската градска Дума публикува некролог на страницата си в социалните мрежи в четвъртък, в който се казва, че Егоров е починал "в резултат на злополука".

Егоров е бил заместник-председател на градската Дума. Оттам казват, че е оказал "всестранна подкрепа на участниците в Специалната военна операция и семействата на военнослужещите", воюващи в Украйна и, че е имал "активно участие в обществения и политическия живот на града".

Известни руснаци, включително олигарси, починаха мистериозно през последните месеци.

Сред тях е и председателят на "Лукойл" Равил Маганов, който преди смъртта си се обяви против войната на Русия в Украйна. Според руската държавна информационна агенция ТАСС Маганов е починал, след като е паднал от прозореца на болница в Москва.

Руският колбасарски магнат, станал депутат, Павел Антов, друг член на партията "Единна Русия", който през 2018 г. оглави класацията на Forbes на 100-те най-богати държавни служители в Русия, почина в Индия през декември миналата година, след като падна от третия етаж на хотела си, според индийската полиция.

През май руският заместник-министър на науката и висшето образование Пьотр Кучеренко почина, след като се разболя в самолет с руска делегация, която се връщаше от бизнес пътуване в Куба. Журналист, който твърди, че е разговарял с Кучеренко в месеците преди смъртта му, заяви, че той се е чувствал като заложник на руското правителство и се е страхувал за собствената си безопасност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай