Мей отложи вота за Брекзит, Туск отказва компромиси

Евролидерите обсъждат в четвъртък какви отстъпки могат да направят за споразумението с Лондон

Мей отложи вота за Брекзит, Туск отказва компромиси | StandartNews.com

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск показа, че не смята да прави компромиси за Брекзит заради претенциите на британския премиер Тереза Мей. Той съобщи, че ще включи в дневния ред на заседанието на европейските държавни и правителствени ръководители в четвъртък, посветена на въпроса с напускането на Великобритания.

 Няма да предоговаряме споразумението, включително за "защитната мрежа", но сме готови да обсъдим с какво можем да улесним одобрението на договора от британска страна. Времето изтича, затова ще обсъдим и готовността си в случай, че няма сделка, обясни Туск.

По-рано Тереза Мей обяви пред парламента, че гласуването по споразумението за Брекзит се отлага, съобщи АФП. Тя допълни, че е изслушала опасенията на критиците. "Сделката ще бъде отхвърлена със значителна разлика, затова ще отложим гласуването", заяви Мей пред парламента в Лондон.

"Докато не успяваме да постигнем съгласие за сделка, опасността от вариант "без сделка" се увеличава", заяви Мей.

Тя направи коментара, след като отложи предвидено за утре гласуване по споразумението за Брекзит, признавайки, че би загубила със "значителна разлика".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай