Мелания към Тръмп: Откажи се!

Разделение в семейството на президента

Мелания към Тръмп: Откажи се! | StandartNews.com

Приближеният кръг на президента на САЩ Доналд Тръмп започва да се разделя заради продължаващия му отказ да приеме резултатите от президентските избори, като зет му Джаред Къшнър и първата дама Мелания Тръмп са го посъветвали да се примири с победата на новоизбрания президент Джо Байдън, докато възрастните му синове и негови приближени са го притиснали да продължи битката, съобщава Си Ен Ен.

Къшнър, който е и старши съветник на Тръмп, го е посъветвал да приеме загубата, са разкрили двама източници пред американската телевизия. Според отделен източник, запознат с разговорите, първата дама е заявила, че е настъпил моментът той да приеме загубата на изборите.

Междувременно двамата възрастни синове на Тръмп, Доналд-младши и Ерик, са пришпорили приближените да продължат да настояват и са притиснали републиканците и привърженици публично да отхвърлят резултатите, дори след като Си Ен Ен и други големи американски медии обявиха в събота, че Байдън печели надпреварата.

Един от начините, с които планира да го направи, е представянето на некролози на хора, за които предизборният щаб ще претендира, че са гласували на изборите, и обмисля да организира митинги по подобие на предизборните, които да засилят посланието според двама от източниците.

Предишна проверка на факти от страна на шепа видни републиканци, като членове на семейството на Тръмп и поддръжници като бившия председател на камарата Нют Гингрич и бивш изпълняващ длъжността директор на националното разузнаване Ричард Гренел, за мъртви хора, гласували в Мичиган, се разпадна под контрол.

Анализ на CNN на претенцията и предполагаемата подкрепа за нея не откри нито един случай на това.

Президентът, който беше на голф игрището си в Стърлинг, Вирджиния, в събота, когато състезанието беше свикано, не е отрекъл резултата от изборите насаме, дори когато го прави публично, съобщиха източници пред CNN.

Но той продължава да настоява адвокатите си да преследват правни предизвикателства, които биха забавили официалното удостоверяване на резултатите, и не е дал публична индикация, че е готов да приеме резултатите от изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай