Медведев нокаутира света! Какво правела Русия в Украйна

Даде твърде странно обяснение

Медведев нокаутира света! Какво правела Русия в Украйна | StandartNews.com

Специалната военна операция (СВО) в Украйна се провежда за предотвратяване на Трета световна война. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, Дмитрий Медведев, предаде news.bg.

В интервю за френския телевизионен канал LCI той повтори вече изразяваното мнение, че ако Украйна получи подкрепа и се присъедини към НАТО, а след това започне военна операция срещу руска територия, "това би означавало началото на трета световна война".

"Все пак ситуацията все още е управляема", заяви той, като направи и библейско сравнение с Апокалипсиса. "Но апокалипсисът още не е дошъл и, надявам се, няма да дойде", каза зам.-председателят.

Медведев добави, че спецоперацията е свързана и със заплаха за жизнените интереси на Русия.

"Преговаряхме с украинците, във всеки случай се опитахме да преговаряме и с европейците, и със Съединените американски щати. Но тези преговори бяха неуспешни, никой не ни чу", добави той.

"В момента няма основания Русия да използва ядрено оръжие", каза Медведев.

"Ако говорим за тактическо ядрено оръжие или оръжие с обеднен уран, то", припомни зам.-председателят на Съвета за сигурност, "Русия все още не е използвала такова оръжие."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай