Медведев каза какво ще стане с Русия, ако не спечели в Украйна

Ако САЩ спрат да доставят оръжия на режима в Киев, войната ще приключи, заяви той

Медведев каза какво ще стане с Русия, ако не спечели в Украйна | StandartNews.com

Бившият руски президент и заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че Русия ще „изчезне”, ако не спечели войната в Украйна.

„Ако спре специалната военна операция, без да постигне победа, Русия ще изчезне, ще бъде разкъсана на парчета”, заяви Медведев в публикация в Телеграм в сряда, предава Си Ен Ен, цитиран от "Вести".

„Ако САЩ спрат да доставят оръжия на режима в Киев, войната ще приключи”, добави Медведев.

Медведев коментира и вчерашната реч на американския президент Джо Байдън в Полша, който се обърна към руснаците и заяви, че „ако Русия спре инвазията в Украйна, това ще сложи край на войната”.

„Защо той се обръща към хората от друга страна в момент, когато неговата е пълна с вътрешни проблеми? Заради какъв страх трябва да слушаме политик от враждебна държава, който лъха омраза към нашата родина? Защо гражданите на Русия трябва да вярват на лидера на Съединените щати, отприщили най-много войни през XX и XXI век, а нас упрекват в агресивност?”, попита Медведев.

Той подчерта, че целта на Байдън е „да гарантира, че Русия ще претърпи стратегическо поражение”.

По отношение на решението на руския президент Владимир Путин страната му да излезе от договора за ограничаване на ядрените оръжия „Нов СТАРТ” Медведев заяви:

„Закъсняло и неизбежно решени. Това е решение, което ще има огромен резонанс в света като цяло и в САЩ в частност”.

„В края на краищата за всички разумни сили е очевидно, че ако Съединените щати искат поражението на Русия, ние сме на ръба на световен конфликт. Ако Съединените щати искат да победят Русия, тогава имаме право да се защитаваме с всяко оръжие, включително ядрено”, смята Медведев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай