Математиката бори проблема с презапасяването

Шише струва 40 датски крони (5,50 евро), а две – 1000 датски крони (134 евро) всяко

Математиката бори проблема с презапасяването | StandartNews.com

Супермаркет в Дания разреши проблемите си с ненужното презапасяване около COVID-19 като приложи странна математическа формула. Ръководството на магазина е взело решение да завишава цените на продуктите, ако клиенти купуват повече бройки от един и същ артикул.

Що се отнася до дезинфектантите - едно шише струва 40 датски крони (5,50 евро), а две шишета – 1000 датски крони (134 евро) всяко!

Разпространението на новия коронавирус по цял свят предизвика необосновано презапасяване с маски, дезинфектанти, препарати за почистване и, незнайно защо, тоалетна хартия.

Дезинфектантът за ръце е една от най-желаните и търсени стоки в световен мащаб.

От супермаркета коментираха своята тактика и онлайн.

„Скъпи клиенти, нашата най-голяма отговорност е да държим бизнесът отворен. Това може да се случи само и единствено ако всеки го разбира и ни помогне. Как можете да ни помогнете – спазвайте дистанция помежду си и с нашите служители, дезинфекцирайте ръцете си, нека само по един човек от семейство да пазарува“, пишат от магазина.

След като снимки от магазина се появиха в социалните мрежи, редица потребители похвалиха супермаркета за гениалното решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай