Мария Альохина излезе от затвора

Мария Альохина излезе от затвора | StandartNews.com

Москва. Едно от момичетата от руската пънк група „Пуси райът", Мария Альохина, е освободена от затвора, след като бе помилвана, съобщи нейният адвокат пред РИА Новости.

„Мария Альохина излезе от затвора и вече е свободна. Всички документи са попълнени и подписани", съобщи адвокатът Пьотр Зайкин.

Альохина и Надежда Толоконникова, чиито двугодишни присъди заради протестни действия в църква в Москва щяха да изтекат в началото на март, получиха амнистия миналата седмица.

„Жал ми е за тях, не защото влязоха в затвора, макар в това да няма нищо хубаво, жал ми е че стигнаха до там, да започнат да шокират, по мое мнение, унижавайки достойнството на жените. За да изпъкнат, за реклама, те преминаха всякакви граници. Съдът взе решение и наложи наказание не за това, а за други действия", каза Путин след като обяви амнистията.

Трите момичета от "Пуси Райът" - Надежда Толоконикова на 23 г., Екатерина Самуцевич на 31 г. и Мария Альохина на 24 г., бяха осъдени за хулиганство и подбуждане към религиозна омраза през 2012 г. и изпратени за излежаване на двегодишните си присъди в наказателна колония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай