Малайзийската армия със следа от пътя на изчезналия самолет

Малайзийската армия със следа от пътя на изчезналия самолет | StandartNews.com

Куала Лумпур. Малайзийската армия смята, че е успяла да проследи пътя на изчезналия самолет на „Малайзия еърлайнс" на радара над пролива Малака, далеч от последния му контакт с трафик контрола на гражданската авиация край източното крайбрежие на страната. Това съобщава източник на Ройтерс.

 

След контакта с кулата в Кота Бхари, летателният апарат е променил своя курс, слязъл е на по-ниска височина и е навлязъл над пролива Малака, който се намира на източното крайбрежие на Малайзия.

 

Най-малко двама пътници на борда са използвали откраднати паспорти, потвърдиха от Интерпол. И уточниха, че мистериозното изчезване на самолета не е свързано с терористична атака. Югоизточна Азия е известен стратегически център за фалшиви документи, който се посещава от контрабандисти, незаконни имигранти или такива, които търсят убежище, обясниха от полицията.

 

По-рано днес началникът на малайзийската полиция обяви, че един от пътниците с фалшив паспорт е нелегален ирански имигрант, но не е свързан с терористични групи. Униформените продължават да работят по самоличността на другия мъж. Полицията разпространи снимки на двамата, качили се на борда на самолета с фалшивите документи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай