Вторник,

Лидерите в Давос обсъждат законно ли е убийството в Метавселената

От: Стандарт -
1551
Лидерите в Давос обсъждат законно ли е убийството в Метавселената
A
A
A

По време на реч на Световния икономически форум в Давос, държавният министър за изкуствения интелект на Обединените арабски емирства Омар Султан Ал Олама заяви, че убийството трябва да е незаконно в Метавселената. По думите му, трябва всички нелегални дейности от нашия свят, да бъдат нелегални и във виртуалния.

"Ако ви изпратя текст в WhatsApp, това все пак е текст, нали?" попита риторично Ал Олама, цитиран от CNBC.

"Ако вляза в метавселената, която е реалистичен свят, и след това ви убия, то вие ще видите всичко това", споделя Ал Олама, според когото това ще травмира всеки нормален човек.

Експертите са категорични, че сексуалното насилие и тормозът трябва да бъдат забранени във виртуалния свят. Нещата около убийството обаче са "по-мътни". Всеки ден милиони души "се убиват" в компютърни и видео игри, без това да има трайни последици за психиката им.

Ал Олама смята, че ООН трябва да изготви документ, който да регулира дейността във виртуалната реалност, защото мащабна Метавселена би надхвърлила границите на безброй юрисдикции, което прави подобни операции юридически и логистично натоварени.

Критиците обаче смятат, че подобен бюрократичен режим лесно би взел грешни решения, които в крайна сметка ще направят Метавселената свят без забавления, пише dir.bg.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com