Лавров скочи на САЩ, разкри пъкления им план

По думите му Щатите дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа

Лавров скочи на САЩ, разкри пъкления им план | StandartNews.com

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз, че жертва интересите на своите граждани, за да угоди на Съединените щати.

Според Сергей Лавров Западът и най-вече Съединените щати използват Украйна, за да запазят господстващото си положение на световната политическа сцена:

"Украйна е инструмент за възпиране на мирното развитие на Руската федерация в контекста на курса към увековечаване на еднополюсния ред". 

По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа, като освобождават пазарите й за американските стоки, технологии и военна продукция.

"Евросъюзът окончателно губи признаците си на самостоятелност и послушно се вписва в англосаксонските планове за утвърждаване на еднополюсния световен ред, жертвайки качеството на живот на европейците и техните коренни интереси в угода на Съединените щати". 

Според Лавров Европейският съюз все повече се слива с НАТО по въпросите на сигурността, а Алиансът от своя страна на все по-висок глас декларира глобалните си амбиции, предава БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай