Понеделник,

Лавров скочи на САЩ, разкри пъкления им план

От: Агенция Стандарт -
36865
Лавров скочи на САЩ, разкри пъкления им план
A
A
A

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз, че жертва интересите на своите граждани, за да угоди на Съединените щати.

Според Сергей Лавров Западът и най-вече Съединените щати използват Украйна, за да запазят господстващото си положение на световната политическа сцена:

"Украйна е инструмент за възпиране на мирното развитие на Руската федерация в контекста на курса към увековечаване на еднополюсния ред". 

По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа, като освобождават пазарите й за американските стоки, технологии и военна продукция.

"Евросъюзът окончателно губи признаците си на самостоятелност и послушно се вписва в англосаксонските планове за утвърждаване на еднополюсния световен ред, жертвайки качеството на живот на европейците и техните коренни интереси в угода на Съединените щати". 

Според Лавров Европейският съюз все повече се слива с НАТО по въпросите на сигурността, а Алиансът от своя страна на все по-висок глас декларира глобалните си амбиции, предава БНР.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички