Лавров посочи следващата Украйна

Накъде е насочил погледа си Западът

Лавров посочи следващата Украйна | StandartNews.com

Руският външен министър Сергей Лавров отново заплаши Кишинев, заявявайки, че "Западът вече е насочил погледа си към Република Молдова, за да играе ролята на следващата Украйна", а Мая Санду "е готова, практически, на почти всичко, включително и на съюз с Румъния", предаде "Румъния джърнъл", цитирайки молдовската телевизия TVR.

"Сега Молдова се разглежда за тази роля. На първо място, защото те успяха да поставят начело на страната президент чрез доста специфични методи, далеч от това да бъде свободно демократичен, президент, който иска да влезе в НАТО, има румънско гражданство, готов е да се обедини с Румъния и като цяло , готов е почти на всичко", казва Лавров в интервю за телевизия "Россия 24" и РИА, предаде БГНЕС. Той отговори на въпроса кои от страните около Русия могат да последват пътя на Украйна.

Мая Санду неведнъж се е изказвала в полза на победата на Украйна над Русия и е заявявала, че в противен случай "всички ще бъдат в опасност". Миналия месец президентът на Република Молдова заяви, че "трябва да спрем Русия и да помогнем на Украйна да спечели войната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай