Кюрдски екстремисти плашат с атентати туристите в Турция

Кюрдски екстремисти плашат с атентати туристите в Турция | StandartNews.com

Не посещавайте туристическите райони на Турция. Това предупреждение са отправили партизаните от терористичната групировка Ястреби за свободата на Кюрдистан, съобщава БНР.

"Туризмът в Турция е основна цел, която се стремим да унищожим. Предупреждаваме чуждестранните и местни туристи да не посещават туристическите райони в Турция. Не сме отговорни за тези, които искат да загинат при атаки, насочени срещу тези райони",се посочва в съобщението.

Същата групировка пое отговорността за нападението срещу автобуса с военни в четвъртък в Анкара, в което загинаха 28 души и над 60 бяха ранени. Атентатът е бил извършен от член на групировката на име Абдулбаки Сьонмез, роден пред 1989 г. в град Ван, Източна Турция, бе обявено от ръководството.

През 2011 г.същата групировка извърши нападение в Анкара с колабомба, в което загинаха 3 души, а 34 души бяха ранени.

Групировката е забранена в Турция заради терористичните атентати .Включена е в списъка на Сащ на терористичните организации. Мишена на атентаторите са главно туристическите обекти като Айвалък, Измир, Айдън.

Според специалистите на терора групировката е свързана със също забранената за тероризъм Кюрдска работническа партия, но има самостоятелна структура. ПКК отрече да е замесена в атентата в Анкара в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай