Кремъл с предупреждение. Задава се нова опасност

Кремъл поиска незабавни мерки, заради атака с дронове

Кремъл с предупреждение. Задава се нова опасност | StandartNews.com

Руското министерство на отбраната трябва да предприеме защитни мерки след новата атака с дронове срещу Москва, заяви днес Кремъл, предаде ДПА, цитирано от БТА

"Опасността съществува, тя е очевидна, вземат се мерки", каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. 

По-рано тази сутрин вражески дрон се вряза в същата стъклена кула в квартала с небостъргачи "Москва сити", коята вече стана мишена на подобна атака в неделя. Според кмета Сергей Собянин са унищожени 150 квадратни метра от стъклената фасада. Няма пострадали хора.

Песков заяви, че отговорност на руското министерство на отбраната е да гарантира, че Москва е защитена.

Вчера той определи тези нападения като "акт на отчаяние" от страна на Украйна, чиято контраофанзива според него не се увенчава с успех. 

В Украйна експертът Иван Ступак, който дълги години е работил за разузнавателната служба на страната, заяви, че руската отбранителна система не може да отблъсне подобни атаки. 

"Нападенията срещу сградата (в) "Москва сити" се смятат за изключително болезнени за Кремъл, защото това показва неспособността да се защити сърцето на столицата", каза той по украинската държавна телевизия. 

Обектите са прелетели незабелязано, имали са много конкретни цели и са поразили прозорци, заяви Ступак.

В неделя беше ударен офис на руското министерство на цифровизацията. Това е станало безупречно - право в "слабото място" на системата на руския президент Владимир Путин, каза украинският експерт, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай