Кремъл отвърна на удара. Гръм и мълнии

Мария Захарова попари Запада

Кремъл отвърна на удара. Гръм и мълнии | StandartNews.com

Кремъл отговори на Международния наказателен съд в Хага, който днес издаде заповед за на арест на Путин заради военни престъпления в Украйна.

ВИЖ ОЩЕ: Арест на Путин? Заповедта (ОБНОВЕНА)

Решенията на Международния наказателен съд (МНС) нямат никакво значение за Русия, тъй като Руската федерация не е страна по Римския статут и не носи задължения по него, обяви днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на заповедта за ареста на руския президент Владимир Путин и детския омбудсман на Русия Мария Лвова-Белова.

„Русия не си сътрудничи с този орган и възможните „рецепти“ за арест, идващи от Международния съд, ще бъдат правно нищожни за нас“, написа още Захарова в Telegram.

Припомняме, че по-рано днес беше публикувано изявление на предварителния състав на МНС, в което се обявява издаването на двете заповеди за арест.

Действително Русия не е подписала Римския статут – основополагащия документ на Международния наказателен съд, т.е. нейни граждани не могат да бъдат съдени в МНС за военни престъпления в Украйна. Ето защо Запада в момента работи по създаване на специален трибунал за Путин и останалите ръководители на Руската федерация, отговорни за зверствата във войната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай