Кремъл обясни за дългата маса между Путин и Макрон

Москва уважила желанието на френския президент да не си прави PCR

Кремъл обясни за дългата маса между Путин и Макрон | StandartNews.com

Москва се отнася с уважение към нежеланието на френския президент Еманюел Макрон си направи PCR-тест в Русия преди преговорите в понеделник с руския лидер Владимир Путин.

ВИЖ ОЩЕ: "Терпи, моя красавица": Путин се шегува, светът се страхува

Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков във връзка с необичайната маса, на която преговаряха президентите на Русия и Франция във вторник.

Вижте масата на Путин. Послание ли ни прати?

Песков обясни, че в конкретния случай руският протокол е взел мерки за защита на здравето на президента Путин. Ще припомня, че двамата лидери не се ръкуваха и седяха по време на преговорите на маса с дължина около шест метра, посочи говорителят на Кремъл, предаде БНР.

"В това няма никаква политика. Всички се отнасят с пълно разбиране. Това по никакъв начин не пречи на провеждането на преговорите. Което е най-важното", увери Песков.

Той коментира и думите на посланичката на Съединените щати в ООН Линда Томас Грийнфийлд, която заяви, че минските споразумения предвиждат изтегляне на Русия от Крим. Песков изрази надежда, че все пак става дума за неволна грешка, но в същото време допълни:

"Настина е очевидно, че водещите действащи лица на световната дипломация изпитват проблеми с прочитането на много краткия и пределно ясния текст на Минския комплекс от мерки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай