Вижте масата на Путин. Послание ли ни прати?

Символика с император Александър III

Вижте масата на Путин. Послание ли ни прати? | StandartNews.com

Дългата над 5 метра бяла маса под статуята на император Александър Трети привлeче погледите на света по време на разговора между Путин и Макрон в Кремъл.

Със сигурност символиката не е случайна. 

Александър III Александрович (на руски: Александр III Александрович) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1881 – 1894) от династията Холщайн-Готорп-Романов. Управлението му се свързва с отказ от либералната политика от предходния период, а във външнополитически план Русия се сближава с Франция. Случайно?

Макар и да няма връзка с вчерашните преговори опитите на Александър III да се намесва в политическия живот на България довеждат до прекъсване на отношенията между двете страни.

Александър III прави опити да наложи консервативно управление и в България. Той подкрепя отмяната на Търновската конституция от княз Александър Батенберг през 1881 и се противопоставя на Съединението на България през 1885.

Съпротивата на българското правителство срещу руския натиск довежда до прекъсване на дипломатическите отношения между двете страни. Русия признава избора на българския княз Фердинанд едва след смъртта на Александър III.

Александър III умира през 1894 в Ливадия и е наследен от сина си Николай II.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай