Кремъл набеляза нов враг: Вече не е с нас, а срещу нас

Този господин е в разрез с общото консолидирано мнение на нашата страна

Кремъл набеляза нов враг: Вече не е с нас, а срещу нас | StandartNews.com

"Той вече не е с нас, той е срещу нас", заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков по повод шумно подадената оставка от руския дипломат в ООН Борис Бондарев.

Бондарев вчера напусна мисия на Руската федерация в Женева, като изпрати и писмо до чуждестранните си колеги, в което заявява, че "никога не се е срамувал толкова от страната си, както на 24 февруари тази година" и определя войната не само като престъпление срещу украинския народ, но "вероятно и най-тежкото престъпление срещу народа на Русия".

Кремъл не е запознат с писмото, а Песков препрати въпросите за него към руското външно министерство. "Вероятно тук можем да кажем само, че г-н Бондарев вече не е с нас, а по-скоро е против нас", каза в същото време Песков, цитиран от Интерфакс.

"Той осъжда действията на руското ръководство, а действията на руското ръководство се подкрепят от почти цялото население на нашата страна. Така че този господин е в разрез с общото консолидирано мнение на нашата страна", отговори говорителят на Кремъл на уточняващ въпрос от журналисти какво означава "в разрез с нас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай