Кремъл разкри. Путин със светкавична реакция за атентата

Какво мерки е взел президентът на Русия

Кремъл разкри. Путин със светкавична реакция за атентата | StandartNews.com

Вече е ясна реакцията,както и мерките на най-важния човек в Русия във връзка с атентата в Москва.

Президентът Владимир Путин е информиран още в първите минути на нападението, заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му Путин е дал всички необходими указания на службите. На мястото на атаката са изпратени московските спецотряди, силите за бързо реагиране и много пожарникари.

Над 50 медицински екипа на "Спешна помощ" от столицата и областта се отзовават пред залата. Мерки за безопасност са затегнати на летищата и гарите на Москва.

Повишени мерки за сигурност са предприети и в няколко други региона на РФ, включително Московския, но и на територията на Луганск, Дагестан, Северна Осетия, Тулска област. Министерството на извънредните ситуации откри гореща линия за психологическа помощ, а в Москва и Подмосковието бяха отменени всички масови мероприятия. Отменени са учебните занятия в събота в редица московски ВУЗ-ове.

Първи изразиха съболезнования във връзка с терористичната атака от Белия дом. От Вашингтон заявиха, че случилото се не е свързано с действия на Киев. Украйна обаче обвини Москва, че сама е инсценирала нападението срещу своите граждани, за да оправдае пълната мобилизация за фронта.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
София
преди 1 месец

Жестокост ДАЕШ са убийци

Откажи