Кой е задължен на Горбачов? Истината от Кисинджър

Първият президент на СССР ще остане в историята като човек, поставил началото на историческите промени

Кой е задължен на Горбачов? Истината от Кисинджър | StandartNews.com

Първият президент на СССР ще остане в историята като човек, поставил началото на историческите промени, каза бившият държавен секретар на САЩ, съобщава ТАСС, цитирана от "Гласове".

Бившият държавен секретар (1973-1977) и съветник по националната сигурност на президента на Съединените щати (1969-1975) Хенри Кисинджър смята, че първият и единствен президент на СССР Михаил Горбачов е свършил чудесна работа в полза на цялото човечество, но не е могъл да осъществи всичките си планове. Това мнение той изрази във вторник в ефира на BBC.

"Горбачов свърши страхотна работа, но не успя да реализира всичките си планове", каза Кисинджър. "Но той ще бъде запомнен в историята като човек, който постави началото на исторически промени, които бяха полезни за човечеството и за народа на Русия", добави 99-годишният бивш държавен секретар на САЩ.

Хората в Източна Европа, германците и в крайна сметка руснаците са му задължени за вдъхновението, смелостта да продължим напред с тези идеи за свобода“, добави Кисинджър. Горбачов почина на 30 август в Москва на 92 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай