Кола се вряза в заведение в Марбейя, има пострадали

Произшествието е станало следобед, когато районът е бил препълнен с обядващи клиенти

Кола се вряза в заведение в Марбейя, има пострадали | StandartNews.com

Най-малко девет души пострадаха днес, някои от които сериозно, в испанския курортен град Марбейя, след като кола, чийто шофьор изглежда е загубил контрол над управлението, се заби в няколко тераси на барове на тротоара, съобщиха местни медии, цитирани от световните агенции.

Вестник "Еспаньол" съобщи, че водачът е 30-годишен местен мъж, шофирал колата на родителите си по време на инцидента. Той не се разглежда от полицията като свързан с тероризъм, отбелязва Ройтерс.

Според версията на в."Еспаньол" родителите на мъжа също са били в колата по време на инцидента. Полицейска говорителка каза, че полицията е задържала шофьора и води разследване, посочва monitor.bg. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни, но полицията се опитва да установи дали той не страда от някакво психично заболяване.

Разпространени по интернет кадри от мястото на инцидента показват пристигнали линейки и полицаи, както и сервитьори, които се опитват да помогнат на хората.

Произшествието е станало следобед, когато районът е бил препълнен с обядващи клиенти, каза Раул Мороте, чието семейство притежава няколко ресторанта на популярния булевард.

"Колата криволичеше и помиташе всичко по пътя си", каза Мороте пред АП. Той каза, че е видял как спешните медици помагат на близо дузина души, много от които са били с облени в кръв крака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай