Кметът на Белград с бг имоти за милиони

Кметът на Белград с бг имоти за милиони | StandartNews.com

Кметът на Белград Синиша Мали е придобил български имоти за милиони. Това показва разследване на сръбската независима мрежа „Крик", която уточнява, че той притежава 24 луксозни апартаменти на родното Черноморие, чиято стойност е 5 милиона евро.

Градоначалникът е успял да се сдобие с апартаментите в известен комплекс между Черноморец и Созопол като директор на две офшорки от Британските вирджински острови. Сред тях е и един, регистриран на негово име, пише сръбското издание кrik.rs.

Имотите са станали собственост на Мали през 2012 и 2013 г.

Имотното състояние на белградския кмет предизвика голям скандал сред политиците в родната му страна. Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович изтъкна пред журналисти, че няма нищо против, полицията по разпореждане на прокуратурата да разследва дали наистина кметът притежава апартаментите. Той уточни, че няма проблем да бъде арестуван, ако се установи, че ги е придобил по незаконен начин.

Белградският кмет е много близък с премиера Александър Вучич. Пред журналисти той коментира, че има само един имот в България, който е платен с негови лични средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай