Клинтън и Тръмп напредват към Белия дом

Клинтън и Тръмп напредват към Белия дом | StandartNews.com

Хилари Клинтън и Доналд Търмп с победа в Аризона. При предварителния вот в американския щат вчера двете топ номинации на демократите и републиканците за президентските избори получиха най-висок резултат. За момента те са основните претенденти в състезанието за Белия дом, съобщава Ройтерс.

Тръмп печели 47% от вота в Аризона, но за момента конкурентът му Тед Круз води с 53% в щата Юта. Преброяването на гласовете обаче още не е приключило.

Хилари Клинтън завоюва 60% от вота в Аризона на фона на 38% за Бърни Сандърс - неговият резултат в Юта е 75%. Американските медии все още очакват първите резултати за щата Айдахо.

Към момента Хилари Клинтън има преднина от почти 400 делегатски гласа пред своя конкурент за номинацията на демократите Сандърс, а при републиканците Тръмп води Круз с 300 гласа. Най-тежката загуба за Тръмп засега е в Охайо, където първото място бе завоювано от Джон Кейсик.

Състезанието при републиканците е с един претендент по-малко след предишните частични избори, когато Марко Рубио се оттегли след тежко поражение - той загуби в родния си щат Флорида.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай