Китай строи нещо уникално

Net City е с размерите на Монако

Китай строи нещо уникално | StandartNews.com

Китай строи уникален град на бъдещето.          

Основната характеристика на новия град ще бъде липсата на пътна комуникация, както и използването на най-съвременни енергоспестяващи технологии. Зеленият град в града трябва да бъде завършен за слок от седем години.

Net City е с размерите на Монако. Градът ще включва офис център, жилищен район, училища, магазини и друга необходима инфраструктура. Броят на етажите на сградите ще варира от един до 30 етажа.

Китай строи уникален град в града - 1

Постройките се идграждат по строго определен план за създаване на най-удобните панорами за жилищни сгради, както и с интелигентна система против засенчване на сектори вътре в града.

Транспортната комуникация ще бъде разположена на подземно ниво. На повърхността има зелени площи, зони за велосипедни алеи, както и пешеходни пътеки. Под града се изгражда метро, пише "Факти.бг".

Китай строи уникален град в града - 5

Всички къщи ще бъдат оборудвани с фотоволтаични панели и сензори, които следят състоянието на въздуха. По крайбрежието ще бъдат засадени мангрови дървета. Всички канализационни канали ще бъдат подложени на многоетапна обработка.

Особеността на града ще бъде максималната екологичност и безопасност. Предвижда се проектът да бъде завършен до 7 години. Първата фаза на строителството трябва да приключи до края на 2022 година.

Китай строи уникален град в града - 6

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай