Китай потвърди: Ким е във вегативно състояние

Лекар е виновен за изпадането на лидера на Северна Корея в тежка кома

Китай потвърди: Ким е във вегативно състояние | StandartNews.com

Лекарят, който извърши сърдечна операция на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, не успял да завърши манипулациите навреме, тъй като ръцете му треперели. Това съобщи пред японското списание Shukan Gendai източник от медицинските среди на Китай.

Според него лидерът на КНДР, по време на скорошно пътуване из страната, се почувствал зле и бил откаран в най-близката болница за да му бъде оказана медицинска помощ. В същото време в Пекин било изпратено искане за предоставяне на екип от квалифицирани лекари.

Състоянието на Ким Чен Ун било толкова заплашително, че те не могли обаче да чакат. Наложило се поставяне на стент на сърдечните кръвоносни съдове и операцията била поверена на местен лекар. Уточнено е, че тази операция не е сложна и може да приключи за около една минута.

Според източника хирургът бил толкова разтревожен, че ръцете му буквално треперели. Освен това той не е имал опит с подобни операции при пациенти със затлъстяване. В резултат на това му били необходими около осем минути, през които севернокорейският лидер е „преминал във вегетативно състояние“.

Вечерта на 25 април в китайската социална мрежа на Weibo се появи съобщение от заместник-директора на хонконгската телевизия HKSTV за смъртта на главата на Северна Корея Ким Чен Ун. Тя каза, че е получила информация от "много уважаван източник".

Също така беше съобщено, че Ким Чен Ун напусна Пхенян заради риска да се разболее от коронавирус и се намира в плажна вила на брега на Източнокорейския залив в Японско море. По-късно в близост до курортния град Вонсан бе забелязан влак, който вероятно принадлежи на севернокорейския лидер.

Спекулациите за здравето на Ким Чен Ун започнаха, след като пропусна празника за рождения ден на Ким Ир Сен на 15 април. Четири дни преди това политикът присъства на заседанието на правителството, след което не се появи на публично място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай