Киев го закъса. Загуби самолети

Важно решение на Белгия

Киев го закъса. Загуби самолети | StandartNews.com

Поради лошото техническо състояние на самолетите F-16, Белгия не може да ги прехвърли на Украйна, заяви началникът на отдела за материално осигуряване на армията на страната генерал-лейтенант Фредерик Гетинк, информират световните издания.

Според него да се дават на украинските пилоти стари машини, за да се бият, е все едно да се доставят в Африка лекарства с изтекъл срок на годност.

"Ако изпратите в Украйна самолет, който вече не е безопасен и за който знаете, че има пукнатини по корпуса, рискувате да изложите на риск живота на пилота", казва Гетинк.

Но освен това Украйна няма да получи също така и боеприпаси от Белгия. Според белгийски вестник La Libre Belgique страната вече е изтощена от щедри доставки на оръжия и боеприпаси за Украйна.

Сега Брюксел ще трябва да похарчи поне седем милиарда евро, за да попълни собствените си резерви. Така че не може да се говори за никакви доставки в Украйна в близко бъдеще.

"Достигнахме границата на това, което можем да дадем на Украйна. Попълването на боеприпаси е кошмар. Отнема години", казва Фредерик Гетинк, пише БЛИЦ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай