Киев отвоюва село. Ще последва ли и Бахмут

Публикувани са снимки, според които украински войници са навлезли в окупирано село

Киев отвоюва село. Ще последва ли и Бахмут | StandartNews.com

Ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак, е публикувал снимка на която се вижда, че украински войници са в ключово село до град Бахмут. Изглежда Украйна си е върнала селото, предаде ДПА.

"Украйна винаги си връща своето", казва Ермак в своя канал в "Телеграм" в коментар към снимката, на която се вижда как военнослужещи държат украински знамена пред разрушена църква.

Според това, което се вижда от останките от църквата на снимката, украинските медии написаха, че снимката е направена в село Клишчеевка, южно от град Бахмут в източната част на Донецка област в Украйна. 

През последните седмици се водят тежки сражения около селото, което от дълго време се държи от руските сили.

Все още Украинското министерство на отбраната не е заявило официално дали селото е освободено. То бе окупирано от руските сили през януари 2023 г. Киев обаче по-рано през седмицата обяви, че е отвоювал съседното село Андреевка. Но от снимки се вижда, че от селото не е останало много в резултат на тежките боеве.

Ако се потвърди информацията, че Украйна си е върнала и Клишчеевка, това може да нанесе тактически удар на руските окупатори в Бахмут, които сега  рискуват да бъдат атакувани както от южно, така и от северно направление. В края на май Русия обяви, че вече контролира Бахмут след сражения, продължили близо половин година, припомня ДПА, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай