Хаос в UK-българи презаверяват билети

Това коментираха пред „Монитор“ нашенци в Лондон

Хаос в UK-българи презаверяват билети | StandartNews.com

Пълен хаос е в Лондон. Летищата бяха препълнени, мои познати не знаеха до последно дали ще могат да се приберат до България. Това коментира пред „Монитор“ Христина Костадинова, която от години живее в английската столица.

На други наши сънародници пък били предложени други две дати за презаверка, но авиокомпаниите не възстановявали пари за билетите.

„Дори ми направи впечатление, че напоследък билетите са много евтини и се чудех защо е така. Сега разбрах причината. Иначе в Лондон паника няма. Общо взето тук всичко е затворено.

Работят само хранителни вериги и аптеки. Децата бяха на училище присъствено до миналата седмица, но и те са във ваканция вече. По улиците почти няма движение.

За Коледа и Нова година вече нямаме право да се събираме с други семейства“, обясни Христина. Тя изтъкна, че британците не са много дисциплинирани и може би това е причината ситуацията с вируса да се усложни.

Оказа се, че забраната за влизане в България на идващи от Великобритания обърка плановете на нашенците в Англия за предстоящите празници.

Веднага след новината за пускането на заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, във фейсбук групата на българите заваляха въпроси за полетите до страната ни и налага ли се карантина

Сънародниците ни се питаха дали ще се осъществят полетите им през следващите дни, тъй като нямали мейли от авиокомпаниите и не успявали да се свържат по телефона.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай