Касапница в религиозна секта! Много убити и ранени

Органите на реда призоваха хората да избягват района

Касапница в религиозна секта! Много убити и ранени | StandartNews.com

Най-малко седмина души са загинали, а 24 са били ранени снощи в резултат на стрелба в местен център на религиозната организация „Свидетели на Йехова“ в квартал Грос Борстел на германския град Хамбург, съобщи в. „Билд“.

Преди това полицията беше съобщила в „Туитър“, че в съседния квартал Алстердорф е в ход голяма операция. Районът е на няколко километра от центъра на Хамбург, вторият по големина град в Германия.

Органите на реда призоваха хората да избягват района, да не напускат сградите, разположени на околните улици и да не звънят на спешните телефони, освен ако не е крайно наложително, за да не се претоварват линиите, предаде Франс прес. 

По данни на ДПА спасителни екипи изнасят пострадали от сградата на религиозния център. Състоянието на седем души от ранените се оценява като тежко.

Обстоятелствата около стрелбата засега не са известни. 

Издирват се един или повече извършители. „Всички загинали са с огнестрелни рани”, заяви говорител на полицията.

По-късно полицията съобщи, че мъжът, който застреля хората, се е самоубил, съобщи рано тази сутрин тв каналът RTL, позовавайки се на източници от правоохранителните органи, пише Блиц. 

Специалното звено на хамбургската полиция USE влезе в сградата малко след изстрелите. Спешна помощ първо видя загинали и ранени, а след това чу изстрел "от горната част на обекта". След това полицаите открили човек на горния етаж, каза говорител на полицията.

Това "евентуално" е извършителят или някой от извършителите, продължи говорителят на полицията. Все още няма абсолютна сигурност, но в момента ситуацията е "спокойна, доколкото е възможно". Следователно вече няма никаква опасност за населението около местопрестъплението.

Въпреки това полицията продължава да издирва други възможни извършители. "За да изключим участието на други извършители, извършваме проверки и издирване", написа полицията в Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай