Камерън се изнесе с 330 кашона (ОБЗОР)

Камерън се изнесе с 330 кашона (ОБЗОР) | StandartNews.com

Британският премиер Дейвид Камерън и семейството му бяха принудени да се изнесат от резиденцията на "Даунинг стрийт" 10 в центъра на Лондон само за ден след като Тереза Мей преждевременно се оказа новият премиер на Великобритания в понеделник. Официалното предаване на поста е насрочено за утре, а днес багажът на фамилията Камерън вече бе събран и изнесен.

Камион на транспортна компания бе паркиран пред резиденцията цял ден, а служители изнесоха стотици кашони и пакети с багажа на семейството. Един от служителите неволно показал на репортер списък с необходимите принадлежности за преместването, включващ 330 кашона, 30 ролки тиксо, два пакета хартия и три ролки опаковъчно фолио с балончета.
Къде ще отидат да живеят семейство Камерън обаче засега не е ясно. Те на практика нямат постоянно жилище, в което могат да се нанесат веднага. Дейвид и Саманта Камерън са собственици на къща в квартал Нотинг Хил, в която обаче в момента има наематели. Те са им изпратили известие да се изнесат, но това няма да стане веднага.

Все пак те вероятно са намерили временно жилище, което да вземат под наем, а може да са намерили и друго решение за живота си след "Даунинг стрийт", коментира в. "Дейли мейл". Няколко седмици преди референдума двамата са изтеглили кредит за 800 000 лири, като един от вариантите е те да бъдат вложени в нов имот. Друг вариант за бъдещето е да се върнат в дома си в Оксфордшир, който много обичат и където са отгледали първия си син Айвън. Там имат много приятели и доста повече неприкосновеност, отколкото в Лондон, посочва вестникът. Мястото обаче е на над 100 км от Лондон, където учат децата им.

Въпреки скоростното напускане премиерът изглеждал доста радостен от това, че си тръгва, посочват репортери, присъствали на негово изявление в понеделник вечер. След като направил съобщението, той тръгнал към вратата на дома си, тананикайки си песничка.

Камерън свика последното заседание на правителството си, в което благодари на министрите за свършената работа. Те пък по традиция го изпратили с тропане с юмруци по масата, разказа говорител на отиващия си премиер.

Тереза Мей реди кабинет

Бъдещият британски премиер Тереза Мей прекара днешния ден предимно в офиса си, опитвайки се да подготви поста вътрешен министър за наследника си и да подреди министрите в новото правителство, съобщиха британските медии. В кабинета със сигурност ще има промени, но се очаква повечето от членовете му да останат в него. Под въпрос е съдбата на финансовия министър Джордж Озбърн, който активно агитираше за оставане в ЕС. Спекулира се и дали в новия кабинет ще влезе лидерът на кампанията за Брекзит Борис Джонсън. Очаква се основният конкурент на Мей за поста - Андреа Лийдсъм, да получи някакво повишение от настоящия си пост на младши министър.

Brexit може да отнеме 6 години

Излизането на Великобритания от ЕС може да се проточи по-дълго от Втората световна война - над 6 години, предупреди вчера външният министър Филип Хамънд.

Аргументът на Хамънд е, че новият договор между Великобритания и ЕС вероятно ще трябва да бъде ратифициран от всичките 27 страни членки. "Мисля, че съм прав, като казвам, че най-краткото време, в което това може да се случи, е малко под четири години, и това ще стане, след като мине необходимото време за преговори", коментира Хамънд пред парламента в Лондон вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай