Камерън с официално изявление за "Панама пейпърс"

Камерън с официално изявление за "Панама пейпърс" | StandartNews.com

Дейвид Камерън, съпругата и децата му няма да бъдат облагодетелствани в бъдеще от оофшорни сметки. Това уверение е било пуснато на британските медии от "Даунинг стрийт". Официалното изявление идва след разкритията в "Досиетата Панама", в които се замеси и името на бащата на Камерън.

Оказа се, че според изтеклите документи таткото на британския премиер е управлявал офшорна сметка, по която никога не са плащани данъци във Великобритания.

Във вчерашно съобщение до медиите се казваше, че министър-председателят и семейството му не се ползват актуално от каквито и да е офшорни фондове. Това обаче остави място за спекулации, че Камерън ще наследи офшорките на баща си.

Политическите му опоненти обаче настояват Камерън да каже ясно облагодетелствал ли се е със задна дата от семейни офшорки.

Все още обаче няма официално изявление от "Даунинг стрийт"№10 дали майката на Камерън - Мери, все още се ползва финансово от инвеститорски фонд, направен от Камерън-старши на Бахамите през 80-те години, уточнява Independent.

Междувременно, има информация, че въпросните сметки са преместени в Дъблин в годината, в която Камерън е избран за премиер, като от тогава по тях се плащат данъци в Ирландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай