Камерън черпил Клаудия Шифър с държавни пари

Камерън черпил Клаудия Шифър с държавни пари | StandartNews.com

Британският премиер си откупил часовник и обувки, подарени от важни гости

Британският премиер Дейвид Камерън е вечерял със супермодела Клаудия Шифър на държавни разноски, съобщава в. "Дейли мейл". Това се посочва в справка за разходите на официалната премиерска резиденция "Чекърс" в графство Бъкингамшир между януари и март т.г.

Шифър и съпругът й Матю Вон били гости на официална вечеря в резиденцията в началото на тази година заедно с американския посланик Матю Барзън. Гости на Камерън в резиденцията в друг случай пък били самата кралица Елизабет Втора и херцогът на Единбург - първата кралска визита в резиденцията от над 40 години. Срещата била през февруари. Сред другите гости, идвали в имението в посочения период, са холандският премиер Марк Рюте, бизнесменът Марк Боланд, бившата шефка на Ми-5 баронеса Минингъм-Булър, както и висши военни.

В справката се посочва още, че Камерън толкова харесал някои от подаръците, донесени му от гостите, че решил да ги откупи. По закон той няма право да ги задържи за себе си, ако струват над 140 лири, освен ако не ги плати. Така премиерът се разделил със 150 британски лири заради часовник, подарен му от Интерпол. За 279 лири пък откупил чифт обувки, подарени от дизайнера Оливър Суини. Вино, подарено му от премиера на Молдова, пък било сервирано на официални гости, тъй като Камерън нямал право да го задържи. Президентът на Афганистан Хамид Карзай пък му подарил кутия за бижута и палто, но те останали в архива на премиерската институция, тъй като също стрували повече от разрешеното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай