Какво поиска Ердоган от Путин в Иран

Среща между президентите на Турция, Русия и Иран

Какво поиска Ердоган от Путин в Иран | StandartNews.com

Турция разчита на подкрепата на Русия и на Иран в борбата с тероризма в Сирия, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на среща с президентите на Русия и на Иран Владимир Путин и Ебрахим Раиси, състояла се в Техеран, предаде Франс прес.

"Това, което ние очакваме от Русия и от Иран, е тяхната подкрепа пред тероризма", настоя той, а после спомена и основните кюрдски движения, действащи в Североизточна Сирия, на границата с Турция, където той заплашва да се намеси.

ВИЖ ОЩЕ: Путин благодари на Ердоган, за какво

На срещата Путин пък изрази безпокойството от ситуацията в териториите, които не са под контрола на сирийските власти и предложи на колегите си от Иран и Турция да предприемат допълнителни стъпки за стабилизирането на положението в тези зони, предаде ТАСС.

Той добави, че от тези райони излизат истински заплахи като престъпност, екстремизъм и сепаратизъм и допълни, че в голяма степен за това способства "деструктивната линия на западните страни, начело със САЩ, които използват голям арсенал от средства", информира БТА.

Путин предложи следващата среща за Сирия между тримата президенти да се състои в Русия. Той определи тристранното сътрудничество по сирийския въпрос като резултатно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай